Fudbalska pravila
Podloga

Utakmice se mogu igrati na terenima sa prirodnom i veštackom podlogom u skladu sa
pravilima takmicenja.
Razmere terena

Teren za igru mora da ima oblik pravouganika. Dužina uzdužne linije mora biti
veca od dužine poprecne. Dimenzije terena propisane za medunarodne utakmice:

Dužina:
najmanja 100m
najveca 110m

Širina:
najmanja 64m
najveca 75m

Obeležavanje terena

Teren za igru se obeležava linijama koje pripadaju prostoru koji ogranicavaju. Dve duže granicne linije zovu se uzdužne linije. Dve krace linije zovu se poprecne linije. Sve linije mogu biti širine od 12 do 15 cm.Teren za igru je podeljen u dve polovine središnjom linijom.

Stub sa zastavicom

Stub sa zastavicom, ne manji od 1,5 m visine i zaobljen na vrhu postavlja se na svaki ugao terena.
Gol

Golovi se postavljaju na sredinu svake poprecne linije.
Oni se sastoje od dva vertikalna stuba - stative na jednakoj udaljenosti od ugaonih stubova sa zastavicama i spojena su vodoravnom preckom.
Razdaljina izmedu stativa je 7,32 m, a razdaljina od donje ivice precke do tla je 2,44 m. Obe stative kao i precka imaju istu širinu, ne vecu od 12cm. Stative i precka moraju biti bele boje i moraju biti cvrsto pricvršcena za tlo.
Broj igraca

Utakmicu igraju dva tima, od kojih se svaki sastoji od po 11 igraca, od kojih je jedan golman. Utakmica ne može poceti ako svaki tim nema najmanje sedam igraca. U svakoj utakmici koja se igra u okviru službenih takmicenja FIFA, ili u takmicenjima koja organizuju konfederacije i nacionalni savezi, moguce je koristiti tri zamene. Pravilnik takmicenja mora da precizira broj zamena od najmanje tri do najviše sedam. Osnovna oprema - dres ili majica - šorc – ako nosi i termalne podgacice, moraju biti iste boje kao šorc - dokolenice - štitnici - kostobrani - kopacke
Gosti
FK Dolina

Domacini
FK Dolina
KLUB
Naši ciljevi u buducnosti

Fudbalski klub Dolina je klub sa veoma dugom tradicijom po veoma zapaženim rezultatima i dobrim igracima u nižim ligama.Iz našeg fudbalskog kluba poniklo je nekoliko danas veoma poznatih i kako u svetu, tako i kod nas cenjenih fudbalera koji danas brane boje fudbalske reprezentacije Srbije.Mi cemo i dalje nastaviti sa istom tradicijom maksimalnog zalaganja u napredak Srpskog fudbala.Vaša,FK Dolina
Free Web Hosting